Dnes již nedostupná bible řeznicko-uzenářského řemesla, zpracovaná kolektivem 22 autorů pod vedením Doc. MVDr. Ladislava Steinhausera, CSc.
Formát A5, pevná šitá vazba, 664 stran, množství obrázků a tabulek.
1. vydání, LAST Brno 1995, ISBN 80-900260-4-4.
Nečtená kniha. Desky zažloutlé světlem.
Obsah:
A) OBECNÁ HYGIENA MASA
- složení a vlastnosti masa
- zdravotní aspekty konzumace masa
- veterinární a hygienický dozor
- mikrobiologie masa
- hygiena a sanitace provozů
B) HYGIENA A TECHNOLOGIE MASA
- produkce jatečných zvířat
- nákup jatečných zvířat
- jatečné opracování prasat, skotu, ovcí, telat a koní
- prohlídka jatečných zvířat a masa
- vedlejší jatečné produkty
- bourání masa
- zrací procesy v mase
- skladování a konzervace syrového masa
- balení a expedice masa
- posuzování kvality masa
C) HYGIENA A TECHNOLOGIE MASNÝCH VÝROBKŮ
- suroviny a materiál pro masnou výrobu
- solení masa
- technologie výroby jednotlivých skupin MV
- výroba konzerv
- těžení živočišných tuků
Prosíme, řeknete nám, proč si myslíte, že tato nabídka neodpovídá pravidlům