Nabízím kombuchu k založení vlastního fermentovaného černého/zeleného čaje. Pouze osobní předání ve Vratimově, konkrétně v Horních Datyních. Kombuchu předám zavřenou ve sklenici 0,75l s částí nálevu.
Ideální je pak kombuchu co nejdříve naložit do vychladlého čaje s cukrem a nezapomenout přidat i část původního nálevu. Např. do třílitrové sklenice dávám 2,5l černého/zeleného čaje, 250g cukru a 0,3l nálevu z předešlé várky.
Sklenici překryjeme plátýnkem, aby mohla houba dýchat a zároveň je tak chráněna před hmyzem. Kombucha má ráda přítmí a pokojovou teplotu, nemá ráda kovy, nejlépe chutná zhruba po 7 dnech (dříve je příliš sladká, později má octovější chuť). Čerstvý nálev se tedy dělá cca jednou týdně (záleží i na teplotě v místnosti).
Prosíme, řeknete nám, proč si myslíte, že tato nabídka neodpovídá pravidlům